Ponowna ocena napoju: 3 przedsiębiorców zdejmuje krawędź alkoholu

Te 3 amerykańskie marki tworzą opcje napojów, które zbierają przewagę – bez kaca

Uważna zmiana zachodzi w naszej zachodniej kulturze picia. Zamiast polegać na alkoholu bezkrytycznie na inwestowaniu czasu na olej lub spędzaniu czasu w sieci, ludzie stopniowo nie chcą poświęcać swoich poranków na noc mglistych wspomnień. Włączeni właściciele firm rzeczywiście pamiętali.

Haus

W trzeciej generacji 200 – akrowym ranczu bydła w hrabstwie Sonoma w Kalifornii Helena i Woody Hambrecht gorączkowo wyciągają winorośle, aby uwzględnić więcej drzew owocowych i botanicznych naturalna marka aperitifu, którą mieszają i butelkują na stronie internetowej.

Para zauważyła potrzebę modyfikacji sposobu konsumpcji po zobaczeniu zarówno kultury ciężkiej pracy, ciężkiej zabawy w Nowym Jorku, jak i bardziej satysfakcjonującego społecznego rytuału europejskiego aperitifu. „Dzisiejsi ludzie są motywowani zdrowiem i przejrzystością, a ciekawe przejście z barów na prywatne okazje jest ciekawe” – stwierdza Helena. „Dzięki Hausowi widzieliśmy okazję do rozwiązania większego problemu.”

Haus wykorzystuje 2 smaki, kwiat cytrusowy i gorzki goździk, i jest pierwszą marką alkoholową skierowaną bezpośrednio do konsumenta z 15 procentem objętości alkoholu i całkowicie naturalna lista składników – dwa elementy, które zapobiegają kacowi po spotkaniu.

Kin Euphorics

Dla tych, którzy lubią towarzyski pyszny napój, ale uważaj na skutki alkoholu dla zdrowia, Kin Euphorics zapewnia znacznie lepszy sposób na uzyskanie szumu. „Zacząłem kwestionować cykl detoksykacji i retoxu”, twierdzi twórczyni Jen Batchelor, po przyjrzeniu się, jak ludzie uciekali do Soul Cycle po nocy wódki, aby po zajęciach pobiec po mimosę. Poprzedni ekspert ds. Gościnności uważał, że „świat był przygotowany na bardziej wyrafinowaną metodę biesiadowania”

Kin Euphorics obejmuje nootropowe, adaptogeny i botaniczne – które są odpowiednio wzmacniaczami poznawczymi, równoważnikami fizjologicznymi i odżywczymi ziołowymi składnikami aktywnymi. Mającpodnieść umysł i zrelaksować ciało, mikstura ziołowa – albo butelkowana, albo zmieszana jako spritz – zachęca do świadomego połączenia poprzez kultywowanie spokojny i czysty umysł.

Artizn

Jeśli nie szukasz niczego, co zmieni umysł, ale wolisz pić coś bardziej odważnego niż woda, ale mniej słodkiego niż typowa Kombucha, Artizn zapewni ci kopnięcie.

Twórca Frederic Naayem, francuski przeszczep z siedzibą na Brooklynie, został przedstawiony 3000 – południowokoreańskiej rutynie picia octu podczas wakacji. „Zakochałem się w ocetach, ale kiedy wróciłem do domu, byłem rozczarowany tym, co było dostępne w twojej okolicy – ocet jabłkowy wcale nie smakuje świetnie z mojego punktu widzenia!” mówi Naayem.

Opracował pomysł na musujący tonik o gładkim smaku, który opiera się na dojrzałym occie i łączy go z najlepszymi owocami, ziołami i przyprawami. Podstawą jest A 35 – stara generacja gospodarstwa domowego południowokoreańskich mistrzów na wyspie Gangwha, której rzemieślnicza procedura fermentacji trwa trzy lata. Artizn zawiera enzymy, przeciwutleniacze i kwasy organiczne – więc nawet przy odrobinie dżinu lub wódki jest to napój, którego nie należy żałować. §

Dowiedz się więcej