Przepis zaadaptowany przez Lauren Chambers,  SoFreshnSoGreen   

Te babeczki z dyni Paleo są satysfakcjonujące, idealnie słodkie i och-takie-miękkie. Są wypełnione pożywnymi składnikami, takimi jak dynia, która jest doskonałym źródłem witaminy A i błonnika pokarmowego, oraz białko kolagenowe , które wspiera zdrową skórę, kości i stawy. Idealny na szybką przekąskę lub deser, będziesz chciał zrobić podwójną porcję tych babeczek i zamrażać je na później – znikną w mgnieniu oka!

Paleo pumpkin muffins with chocolate chips

Drukuj przepis Print Recipe Icon

Paleo Babeczki Dyniowe Z Białkiem Kolagenowym

https://www.UberZdrowie.com/recipes/paleo/paleo-pumpkin-muffins-w–collagen-protein/

Zacznij od końca:

45 minuty

    Składniki:
      • 1 2/3 puchar dyni puree
      • 3 jajka na pastwisku
      • ½ szklanka mąki kokosowej
      • ½ filiżanka ciemnej czekolady (opcjonalnie)
      • )

      • 4 miarki (2 porcje)

        Kuloodporne białko kolagenowe w proszku

      • 1/3 szklanki masła migdałowego lub nerkowca
        1. 1/3 szklanki Lakanto Golden
        2. 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
        3. 1 łyżeczka cynamonu
        4. 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
        5. ¾ łyżeczki sody oczyszczonej
          1. ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
          2. ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
            1. ¼ łyżeczki himalajskiej różowej soli

      Instrukcje:

      1. Rozgrzej piekarnik do 375 ºF. Linia a 12 miska muffinowa z wyściółką pergaminową lub tłuszczem z oleju kokosowego.
      2. W dużej misce lub mikserze połącz dynię, jajka, stopiony olej kokosowy, cukier kokosowy, ekstrakt waniliowy i orzechy masło do pełnego połączenia.
      3. Dodaj Białko kolagenowe w proszku , mąka kokosowa, cynamon, gałka muszkatołowa, soda oczyszczona, proszek do pieczenia i sól morska do mokrych składników i dobrze wymieszać. Na koniec zamieszaj chipsy z ciemnej czekolady.
        1. Równomiernie wrzuć ciasto do przygotowanych puszek do muffinek.
          1. Piec w piekarniku przez 20 – 25 minut lub do momentu wyjęcia noża włożonego w środek muffinki czysty.
          2. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na około 10 minuty.
            1. Przechowuj w lodówce do tygodnia.

            Służy: 12 muffiny

      Dołącz do ponad 1 miliona fanów

      Zapisz się na kuloodporną listę mailingową i otrzymuj najnowsze wiadomości i aktualizacje!