Przepis na chleb z dyniowego kolagenu i treść dostarczone przez Jordan Pie
Ten obfity, wilgotny, lekko słodki chleb dyniowy zdobędzie Cię za pierwszym razem, gdy go upieksz, i stanie się chlebem, którego pragniesz upiec w kółko. Możesz dodać kilka słodkich dodatków, takich jak posiekana ciemna czekolada, lub zmienić na pikantny bochenek, pomijając słodzik i przyprawy i zamiast tego używając ziół. To taki wszechstronny przepis. Wypróbuj tosty na pyszne śniadanie lub przekąskę. Cieszyć się!
Powiązane: Ketonowe babeczki czekoladowe z kolagenem
Łatwy Blender Dyniowy Chleb Kolagenowy
Zacznij kończyć: 45 minuty (5 minut aktywnych)
Składniki:
- 1 szklanka gotowanej dyni
- ½ kubek stopiony Kuloodporny ghee karmiony trawą lub masło
- ¼ -? słodzik do filiżanek (użyłem Lakanto)
- 4 jajka
- 1,5 szklanki mąki migdałowej
- ¼ szklanki + 1 łyżka mąki kokosowej
- ¼ szklanki
Kuloodporne białko kolagenowe w proszku
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki octu jabłkowego
- 2 łyżeczki imbiru
- 2 łyżeczki wanilii
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka kurkumy
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
- Szczypta soli
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 160DO. Wyłóż bochenek chleba papierem do pieczenia.
- Dodaj wszystkie składniki (zaczynając od ¼ szklanki słodzika) do blendera lub robota kuchennego i blitz do połączenia. Skosztuj mikstury i w razie potrzeby dostosuj słodkość.
- Wlać do wyłożonej puszką bochenka i umieścić w piekarniku, aby upiec – 40 minut, lub do złotego koloru i gotować.
- Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia (***************************************************) kilka minut przed przeniesieniem do stojaka chłodzącego z drutu.
- Pokrój i ciesz się masłem lub tostami.
)
Służy: 12 plastry
Informacje o wartościach odżywczych (1 plasterek):- Kalorie: 277
Dołącz do ponad 1 miliona fanów
Zapisz się na kuloodporną listę mailingową i otrzymuj najnowsze wiadomości i aktualizacje!