Przepis udostępniony przez spółdzielnię rolniczą Grass Roots
Podnieś rękę, jeśli kochasz czekoladę. A może boczek? A co, jeśli połączysz oba te składniki, aby stworzyć przepyszny, bogaty deser? Ta krówka z bekonem czekoladowym jest wypełniona białkiem, dobrymi tłuszczami i polifenolami o dobrej kondycji serca. Ciesz się nim z kremowym kuloodpornym kurkumą Latte lub innym napojem rozgrzewającym na idealne popołudniowe podrywanie.
We współpracy z Grass Roots Farmers Cooperative , ta krówka jest idealną ucztą, gdy potrzebujesz dawki słodyczy, minus katastrofa energetyczna.
Krówka z boczkiem czekoladowym
Zacznij od końca: 90 minuty (35 minut aktywne)
Składniki:
)
)
- ½ szklanki niesłodzonego proszku kakaowego
- 1 łyżeczka wanilii
- 2-4 łyżki stołowe Zmieszaj cukier puder w zależności od tego, jak słodki chcesz (lub inny ulubiony słodzik zatwierdzony przez Kuloodporność)
Instrukcje:
1.
Rozgrzać piekarnik do 400 stopnie. Zakreśl dużą pieczenie prześcieradło z folią. Kłaść boczek w jednej warstwie na pieczenie arkusz.
Piec na około 15 do 25 minut lub do pożądanej chrupkości. Po zakończeniu odłóż na bok do ostygnięcia, a następnie posiekaj na małe kawałki.
)
2. Aby przygotować krówki, ustaw bochenek z pergaminem, upewniając się, że niektóre zwisają z końców, aby łatwiej było usunąć krówkę. Odłożyć na bok.
)
3. Wymieszaj olej kokosowy, masło migdałowe, proszek kakaowy, wanilię i słodzik w mikserze stojącym lub dużej misce z elektrycznym ubijakiem, aż będzie gładkie.