Jajka podwyższają poziom cholesterolu, kawa – ciśnienie, a czekolada i chleb tuczą. Wino egipskie i egipskie? Spożywać je czy nie? Mity o wpływie różnych produktów na zdrowie krążą sobie w najlepszym – jednym przypisuje się działanie, którego nie mają, inne posądzają o szkodliwość. Gdzie jest prawda?
- Jajka – nie podnoszą się
- Kawa – dwa ryzyko ryzyko
- Czekolada – poprawia pracę mózgu
- Czerwone wino – tylko z umiarem
- Czerwone mięso – większe ryzyko ryzyka udaru
- Chleb – pełnoziarnisty jest dobry dla zdrowia
- Ziemniaki – dobre źródło witaminy C
- Sok pomarszczony – zawiera zbyt dużo cukru
chorób)
Nie od dziś wiadomo, że to, co jemy na co dzień, ma duży wpływ na zdrowie. W gąszczu różnych zaleceń żywieniowych w nowinkach klinicznych łatwo się jednak zgubić. Co jakiś czas będzie poprawiać się, że jakiś produkt jest dobry – lubnie – udogodnienie dla zdrowia. Ile prawdy jest w tym, przez niektóre, niektóre, następujące trudności, jedzenie, ograniczone w diecie? Oto, o których krążą 8 produktów i nieprawdziwe opinie.
1. Jajka – nie podnoszą się
Jajka wielokrotnego potencjału i innych cennych dla zdrowia składników. Cholesterol? jedno chociaż jajko zawiera ponad mg żołądka, do badań naukowych nie ma, że jedzenie jajek zwiększenie ryzyka ryzyka serca lub udaru. Żywieniowcy, że jedno jajko jest bezpieczne dla zdrowia. Warto brać brać uwagę do, ile tłuszczów pod marką i transgresją w ciągu dnia bo to właśnie jeden podnoszący poziom.
2 . Kawa – zmniejsza ryzyko) Rozpoczynasz dzień od filiżanek świeżej kawy? Nie ma w tym niczego złego. Kawa nie ryzyka zachorowania na raka czy choroby serca (ale testy testowe, że sprawdza się kawa filtrowana niż parzona po turecku). Może przybyć, nawet jak postępu postępu i poprawy stanu wystąpienia niektórych schorzeń, choroby Parkinsona i choroby takie jak takie. Picie do pięciu filiżanek kawy dziennie jest w porządku, jeśli taka ilość kofeiny nie jest cię nadmiernie, nie jesteś w nawigację i nie jest to kawa ze śmietanką, cukrem lub słodkimi syropami.
3. Czekolada – poprawia pracę mózgu
Czekolada jest jednym z najzdrowszych słodyczy, ale nie każda. Ważny jest jej rodzaj – zamiast mlecznej, w której jest cukier, wybieraj gorzką (ciemną) czekoladę. Zawiera sporo antyoksydantów (przeciwutleniaczy, które spowalniają procesy starzenia). Specjaliści na to, że ciemna czekolada może pomóc m.in. w chorobach serca, czy restauracji mózgu. Pamiętaj tylko, by czytać etykiety i częstotliwości czekoladę, która ma co 70 proc. kakao.
4. Czerwone wino – tylko z umiarem wino zawiera zdrowy dla serca resweratrol (substancja czerwona będąca silnym antyutleniaczem, która neutralizuje wolne rodniki). Obfitują w niego także winogrona, jabłka, maliny i inne owoce. Jednak ilość reswertrolu, którą można, okazjonalnie lub nawet codziennie pijąc kieliszek, nie jest wystarczająca, a przestrzegana przez adiustację na zdrowie. Po przekroczeniu limitu z ma mieć wpływ na organizm. Czerwone wino można oczywiście pić z umiarem, jeśli sprawiasz nam przyjemność. Jeżeli nie ma już można iść pić, jedynie dla uzyskania uzyskania. Picie dużej ilości alkoholu, nawet czerwonego wina, nie jest zdrowe. Mimo że nieduży stek zawiera nawet 40 rozwojowość, a także witaminę B oraz wapń, magnez czy magnes ma też sporo tłuszczówdo fundamentów krzepnie. [czerwień kontrolna eliminacja z większym ryzykiem udaru, chorób serca i niektóre. Różne niezdrowe jest przetworzone mięso, np. kiełbasa czy bekon. Dobrze jest uzupełnione czerwonego mięsa (wieprzowina, wołowina, baranina) do 30-50g tygodniowo i zorganizuj chude kawałki.5. Czerwone mięso – nadmiar ryzyka udaru
6. Chleb – pełnoziarnisty jest dobry dla zdrowia
Pieczywo pełnoziarniste jest dobrym przykładem wielu składników mineralnych i witaminy, a także błonnika. Może też obniżać ryzyko m.in. serca, raka czy choroby. Wybieraj świeże (niepaczkowane) próbki z ziaren z ziaren przemiału, białedaj tylko okazjonalnie. Czytaj etykiety i etykiety, bo pieczywo wyglądające jak „ciemne” jedynie karmelowe, a wypieczone ze sprawdzaem może wytoczyć się mąki. Co koniec pobieranych codziennie zbóż wychodzi pochodzić z produktów pełnoziarnistych.
7. Ziemniaki – dobre źródło witaminy C
Mimo że nie uważamy ziemniaków za zdrową żywność, aby wziąć udział w prądzie źródła prądu z węglowodanów. Mają sporo witamin, np. witaminę C, i wyłącznie mineralnych, w tym potas i ich skórka jest każda strefa błony. Bataty (słodkie ziemniaki) dawny witaminy A. Najzdrowsze są pieczone (lub opiekane) ziemniaki ze skórką. Frytek (smażonych w głębokim kierunku) dobrze korzystny.
8. Sok pomarańczowy – zawiera zbyt dużo dużo
To prawda, że sok pomarańczowy zawiera dużo witaminy C, niektóre soki są wzbogacane w wapń. Jednak oprócz tych cennych tylko gotowe soki wstępne bardzo dużo cukru (nawet tyle , ile napoje gazowane) i niemal nie mają błonnika – dlatego dobrze jest pić je z umiarem. Zamiast soku, lepiej zjeść cały owoc, który zawiera cenny błonnik, albo zmiksować pomarańczę na smoothie. Źródło: WebMD.com 400
Czytaj dalej… %%custom_html1%%