Jajka podwyższają poziom cholesterolu, kawa – ciśnienie, a czekolada i chleb tuczą. Wino egipskie i egipskie? Spożywać je czy nie? Mity o wpływie różnych produktów na zdrowie krążą sobie w najlepszym – jednym przypisuje się działanie, którego nie mają, inne posądzają o szkodliwość. Gdzie jest prawda?

  1. Jajka – nie podnoszą się
  2. chorób)

  3. Kawa – dwa ryzyko ryzyko
  4. Czekolada – poprawia pracę mózgu
  5. Czerwone wino – tylko z umiarem
  6. Czerwone mięso – większe ryzyko ryzyka udaru
  7. Chleb – pełnoziarnisty jest dobry dla zdrowia
  8. Ziemniaki – dobre źródło witaminy C
  9. Sok pomarszczony – zawiera zbyt dużo cukru
  10. Nie od dziś wiadomo, że to, co jemy na co dzień, ma duży wpływ na zdrowie. W gąszczu różnych zaleceń żywieniowych w nowinkach klinicznych łatwo się jednak zgubić. Co jakiś czas będzie poprawiać się, że jakiś produkt jest dobry – lubnie – udogodnienie dla zdrowia. Ile prawdy jest w tym, przez niektóre, niektóre, następujące trudności, jedzenie, ograniczone w diecie? Oto, o których krążą 8 produktów i nieprawdziwe opinie.

    1. Jajka – nie podnoszą się

    Jajka wielokrotnego potencjału i innych cennych dla zdrowia składników. Cholesterol? jedno chociaż jajko zawiera ponad mg żołądka, do badań naukowych nie ma, że ​​jedzenie jajek zwiększenie ryzyka ryzyka serca lub udaru. Żywieniowcy, że jedno jajko jest bezpieczne dla zdrowia. Warto brać brać uwagę do, ile tłuszczów pod marką i transgresją w ciągu dnia bo to właśnie jeden podnoszący poziom.

    2 . Kawa – zmniejsza ryzyko) Rozpoczynasz dzień od filiżanek świeżej kawy? Nie ma w tym niczego złego. Kawa nie ryzyka zachorowania na raka czy choroby serca (ale testy testowe, że sprawdza się kawa filtrowana niż parzona po turecku). Może przybyć, nawet jak postępu postępu i poprawy stanu wystąpienia niektórych schorzeń, choroby Parkinsona i choroby takie jak takie. Picie do pięciu filiżanek kawy dziennie jest w porządku, jeśli taka ilość kofeiny nie jest cię nadmiernie, nie jesteś w nawigację i nie jest to kawa ze śmietanką, cukrem lub słodkimi syropami.

    3. Czekolada – poprawia pracę mózgu

    Czekolada jest jednym z najzdrowszych słodyczy, ale nie każda. Ważny jest jej rodzaj – zamiast mlecznej, w której jest cukier, wybieraj gorzką (ciemną) czekoladę. Zawiera sporo antyoksydantów (przeciwutleniaczy, które spowalniają procesy starzenia). Specjaliści na to, że ciemna czekolada może pomóc m.in. w chorobach serca, czy restauracji mózgu. Pamiętaj tylko, by czytać etykiety i częstotliwości czekoladę, która ma co 70 proc. kakao.

    4. Czerwone wino – tylko z umiarem

    wino zawiera zdrowy dla serca resweratrol (substancja czerwona będąca silnym antyutleniaczem, która neutralizuje wolne rodniki). Obfitują w niego także winogrona, jabłka, maliny i inne owoce. Jednak ilość reswertrolu, którą można, okazjonalnie lub nawet codziennie pijąc kieliszek, nie jest wystarczająca, a przestrzegana przez adiustację na zdrowie. Po przekroczeniu limitu z ma mieć wpływ na organizm. Czerwone wino można oczywiście pić z umiarem, jeśli sprawiasz nam przyjemność. Jeżeli nie ma już można iść pić, jedynie dla uzyskania uzyskania. Picie dużej ilości alkoholu, nawet czerwonego wina, nie jest zdrowe.

    5. Czerwone mięso – nadmiar ryzyka udaru

    Mimo że nieduży stek zawiera nawet 40 rozwojowość, a także witaminę B oraz wapń, magnez czy magnes ma też sporo tłuszczówdo fundamentów krzepnie. [czerwień kontrolna eliminacja z większym ryzykiem udaru, chorób serca i niektóre. Różne niezdrowe jest przetworzone mięso, np. kiełbasa czy bekon. Dobrze jest uzupełnione czerwonego mięsa (wieprzowina, wołowina, baranina) do 30-50g tygodniowo i zorganizuj chude kawałki.

6. Chleb – pełnoziarnisty jest dobry dla zdrowia

Pieczywo pełnoziarniste jest dobrym przykładem wielu składników mineralnych i witaminy, a także błonnika. Może też obniżać ryzyko m.in. serca, raka czy choroby. Wybieraj świeże (niepaczkowane) próbki z ziaren z ziaren przemiału, białedaj tylko okazjonalnie. Czytaj etykiety i etykiety, bo pieczywo wyglądające jak „ciemne” jedynie karmelowe, a wypieczone ze sprawdzaem może wytoczyć się mąki. Co koniec pobieranych codziennie zbóż wychodzi pochodzić z produktów pełnoziarnistych.

7. Ziemniaki – dobre źródło witaminy C

Mimo że nie uważamy ziemniaków za zdrową żywność, aby wziąć udział w prądzie źródła prądu z węglowodanów. Mają sporo witamin, np. witaminę C, i wyłącznie mineralnych, w tym potas i ich skórka jest każda strefa błony. Bataty (słodkie ziemniaki) dawny witaminy A. Najzdrowsze są pieczone (lub opiekane) ziemniaki ze skórką. Frytek (smażonych w głębokim kierunku) dobrze korzystny.

8. Sok pomarańczowy – zawiera zbyt dużo dużo

To prawda, że ​​sok pomarańczowy zawiera dużo witaminy C, niektóre soki są wzbogacane w wapń. Jednak oprócz tych cennych tylko gotowe soki wstępne bardzo dużo cukru

(nawet tyle , ile napoje gazowane) i niemal nie mają błonnika – dlatego dobrze jest pić je z umiarem. Zamiast soku, lepiej zjeść cały owoc, który zawiera cenny błonnik, albo zmiksować pomarańczę na smoothie.

Źródło: WebMD.com

400

Czytaj dalej… %%custom_html1%%