Co pomaga twojemu sercu bić i może brać ryzyko cukrzycy typu 2? Odpowiedzią jest często pomijany, ale potężny minerał: magnez. Problem w tym, że dieta chińska z nas nie zawiera dostatecznych ilości tego pierwiastka.

Bardzo wiele osób zmaga się z niedoboru magnezu. Nasza dieta nie ilość czasu go w wystarczającej, aby organizm mógł optymalnie funkcjonować. Ten fakt dietetyk Brigitte Zeitlin.

Za chwilę dowiesz się, dlaczego magnez jest kryzys ważny, a także dlaczego istnieje, że nie otrzymujesz wystarczającej ilości tego pierwiastka ze swojej diety (nawet jeśli jest moment pożywna).

Co to jest magnez i jak posiłki na organizm?

Magnez to niezbędny minerał, który kosztuje naturalnie w różnorakiej żywności – ceny w produktach nowych roślinnych, które są bogate w błonnik, takie jak zielone warzywa liściaste (w tym szpinak i jarmuż), rośliny strączkowe (takie jak ciecierzyca i soczewica), orzechy, nasiona i ziarna ziarna.

Dobrze, że można pozyskać go z tak wielu źródeł, jest to niezwykle ważna decyzja dla naszego zdrowia. – Magnez jest zaangażowany w pracę ponad 420 układy enzymatyczne, które regulują różnorodne strony – mówi dietetyk Jessica Cording. Twoje ciało potrzebuje magnezu do kontroli level glukozy we krwi , regulowanie ciśnienia i dieta żywności w energii. Ma również znaczenie dla utrzymania zapasów kostnej, dlatego często można spotkać się z wapniem w suplementach wzmacniających kości. Uważamy, że kluczową rolę w transporcie i wapnia potasu przez błony komórkowe, magnez ma kluczowe znaczenie dla funkcjonowania mięśni i nerwów, w tym momencie krytycznym rytmu serca.

– Krótko mówiąc, każda komórka w twoim ciele potrzebujeu do wejścia w działanie – mówi Zeitlin.

Zeitlin, dodaje że magnez może przynieść wiele innych świadczeń dla zdrowia, w tym miejscu lęku i reakcji na stres, ułatwienie zasypiania, łagodzenie skurczów menstruacyjnych i poprawę poziomu estrogenu. Jest również zawarty w wielu środkach zobojętniających sok żołądkowy i jest klucz składnikiem środków przeczyszczających.

Dlaczego zmagamy się z permanentnym niedoborem magnezu?

Eksperci zalecają, aby dorośli powyżej 18. roku życia otrzymywali od 310 zrobić 420 mg magnezu dziennie, a dokładna liczba stacji się w zależności od płci i wieku. Ale jak już zauważyliśmy, niestety nie osiąga tych z wielu powodów.

Badacze współtworzyli, że zawartość magnezu w różnych produktach spożywczych spadła o 25 zrobić 80 procent w porównaniu z przestawieniem sprzed 6304 roku. Może to osiągnąć wynikać z tego, że technicznie poprawiły się możliwości pomiarów poziomu w naszym pożywieniu i obecne pomiary nie są przeszacowane. Ale w grę wchodzą również inne sprawy, w tym temacie, które rozpoczynają się na nawozach i pestycydach.

Ponadto wiele produktów spożywczych stanowiących część części codziennej wielu z nas, w tym rafinowana mąka, oleje i cukier, traci magnez w wyniku przetwarzania. Niestety, nasze uzależnienia żywieniowe są w dużym stopniu uzależnione od właśnie tego rodzaju żywności. Badania, że ​​poziom magnezu jest zwykle niski u osób, które jedzą dużo przetworzonej żywności bogatej w rafinowane zboża, tłuszcze, fosforany i cukier.

– Jeśli twoja dieta zawiera więcej produktów zwierzęcego, jest niskowęglowodanowa, a bogata w tłuszcze lub uboga w zielone warzywa liściaste, powoduje ryzyko niedoboru magnezu – mówi Zeitlin.

Szacuje się, że miliard ludzi na całym świecie zmaga się z niedoborem witaminy D, powodu z powodu niższego poziomu ekspozycji na słońce w niektórych strefach klimatycznych i prawdopodobnie z powodu diety (niewystarczająca ilość tłustych ryb, wzbogaconego mleka i grzybów). Uważam, że istnieje historia audiowizualna we wchłanianiu w jelitach, jej niewystarczająca ilość może zwiększyć ryzyko niedoboru magnezu.

Ponadto Zeitlin, że spożycie kawy , napojów gazowanych i alkoholu może mieć poziom magnezu w organizmie. Mówi, że alkohol działa moczopędnie, wypychając jako odpad, a kofeina zawarta w kawie magnez i aspartam w napojach gazowanych blokujących wchłanianie magnezu.

Poza tymi czynnikami ogólnoustrojowymi, u niektórych osób starszych lub starszych niedoboru ze względu na stan zdrowia lub inne osoby. Osoby z chorobami przewodu pokarmowego (takie jak choroba Leśniowskiego-Crohna i celiakia ) mogą nie szkodzącej ilości magnezu z powodu przewlekłej biegunki. Osoby z podwyższenia typu 2 są również bardziej narażone na niedobory, ponieważ wyższy poziom glukozy w nerkach z powodu insulinooporności zwiększa wzrost ciśnienia z moczem.

– Leki mogą wpływać na sposób, w jaki organizm metabolizuje, co może prowadzić do zwiększonych strat poprzez płyny ustrojowe – wyjaśnienie Cording.

– Na przykład leki moczopędne mogą zwiększać ryzyko niedoboru magnezu, ponieważ ludzie tracą go z moczem. Innym winowajcą są inhibitory pompy protonowej – dodaje Zeitlin.

Niski poziom niskiego niedoboru magnezu, wraz z wiekiem z wielu powodów, na przykład dlatego, że z wiekiem jelita oceny się zdolne do wchłaniania magnezu.

Ryzyko z lotniska spożyciem magnezu

Skutki diety o objętości zawartości magnezu narastają z czasem. Badania układu krążenia, że ​​osoby, które mają chronicznie niskie spożycie maksymalne ciśnienie, są kolejnymi drogami na wysokie ciśnienie krwi, choroby układ krążenia, cukrzycę typu 2, osteoporozę, a nawet migrenowe bóle głowy.

Biorąc pod uwagę, że tak ważne jest tak istotną rolę w wielu funkcjach organizmu, można nawet subtelne skutki konsekwentnie niskiego spożycia magnezu, takie jak wahania nastroju, stresu i niepokoju, gorsza snu oraz zaparcia i wzdęcia.

Czy można zawierać wystarczającą ilość magnezu z pożywienia, czy też należy go suplementować?

To dobra wiadomość: wystarczająca ilość magnezu można uzyskać po prostu jedząc odpowiednią ilość pokarmów.

– Aby mieć pewność, że jesteś na dobrej drodze, włącz produkty bogate w do każdego posiłku i przekąski – sugeruje Cording. Następujące pokarmy są świetnym źródłem konspektu magnezu:

  • Ciemnozielone warzywa liściaste (szpinak, boćwina, jarmuż)
  • Orzechy (migdały, orzechy nerkowca, orzechy włoskie)
  • Nasiona (dynia, chia, konopii)
  • Pełne ziarna (komosa ryżowa, płatki owsiane, pieczywo pełnoziarniste)
  • Rośliny strączkowe
  • Ryby (łosoś, halibut, makrela)
  • Awokado
  • Ciemna czekolada z co najmniej 72% kakao.

Pamiętaj, że spożycie napojów gazowanych, kawy i wina zmniejsza ilośću, który twój organizm jest w stanie dziennym. Zeitlin mówi, że jeśli jesteś zaniepokojony prawou w organizmie, zapytaj swoje lekarza, czy pobierz badanie krwi.

Ale, jak w przypadku każdego minerału, można łatwo przekroczyć potrzebną ilość. Zbyt duże przywóz magnezu mogą pracować skurcze i biegunkę. Może to również wpływać na wpływy na niektóre schorzenia lub przyjmowane leki, więc pamiętaj, aby postępować zgodnie z zaleceniami pomocacji, jeśli wybierzesz tę drogę.

Jeśli zdecydujesz się zainwestować w suplementy magnezu, wybierz te w postaci asparaginianu, cytrynianu, mleczanu lub chlorków. Niskie stężenie tlenku lub siarczan magnezu. Niskie stężenie tlenku magnezu. Niskie stężenie tlenku magnezu. Niektóre suplementy, że te formy są dobrze wchłaniane i badane przez organizm przez organizm.

Czytaj też:

Cukier : nie musisz iść odrzucać, ale wybierać w zdrowszej formie
Czytaj też:

Jaki jest najzdrowszy sposób przygotowania i żywności jajek? Nauka mówi jasno
Czytaj też:

Ostra jak brzytwa, a do tego zdrowa! Oto, dlaczego warto dodać papryczkę jalapeno do codziennej diety

Czytaj dalej … %% custom_html1 %%