• Jedną z pierwszych rzeczy, które ludzie robią, gdy idą keto, jest poszukiwanie zamienników ich słodkiej porannej kawy, która jest zasadniczo słodyczem w kubku, w zależności od tego, co w nim umieścisz.
  • Proszki śmietanki do kawy Keto wydają się wygodne i prawdopodobnie pasują do Twojej codziennej liczby węglowodanów, ale są z tym pewne problemy.
  • Oto niektóre z problemów związanych z konwencjonalnymi zabielaczami keto i co zamiast tego zrobić.

Jedną z pierwszych rzeczy, które ludzie robią, gdy idą keto, jest poszukiwanie zamienników ich słodkiej porannej kawy, która jest zasadniczo słodyczą w kubku, w zależności od tego, co włożysz.

Masz więc kilka możliwości. Możesz zabrać kawę na czarno, ale to nie jest zbyt zabawne. Możesz zrobić kuloodporną kawę, która zapewni ci wysoką jakość tłuszczów i smakuje jak kremowa latte. Lub możesz wybrać jedną z wielu wersji śmietanki do kawy keto, którą znajdziesz na półkach sklepowych.

Brzmi wygodnie i prawdopodobnie pasuje do twojej codziennej liczby węglowodanów, ale przeczytaj to najpierw, zanim zdecydujesz się wmieszać go do miseczki. Oto niektóre z problemów związanych z konwencjonalnymi zabielaczami keto i co zamiast tego zrobić.

Śmietanka do kawy Keto zawiera nabiał, który może powodować stan zapalny

Śmietanka ketonowa to często wygodnie zapakowana sproszkowana ciężka śmietana plus inne składniki. Duża część populacji nie toleruje białek w nabiałach – w takim stopniu 90% ludzi, w zależności od regionu świata, w którym mieszkasz. [1]

Oznacza to, że istnieje duża szansa, że ​​śmietanka ketonowa w jakiś sposób zakłóci trawienie. Nawet jeśli tak nie jest, może powodować wrażliwość na niskim poziomie, co przyczynia się do niszczenia stanu zapalnego w ciele. Prawdopodobnie nie jest to wielka sprawa, jeśli masz niewielką ilość śmietanki mlecznej raz na niebieskim księżycu, ale uderzenie zapalne każdego ranka w kawie jest złym pomysłem, jeśli nie tolerujesz.

Bezcukrowa śmietanka do kawy jest pełna sztucznych substancji słodzących

Producenci chcą, aby śmietanki ketonowe dobrze smakowały, dlatego najczęściej są słodzone. Najtańsze słodziki o niskiej zawartości węglowodanów to chemiczne słodziki, które mogą hamować twoje cele zdrowotne.

Chemiczne słodziki, takie jak aspartam, sukraloza, sacharyna i acesulfam potas nie zawierają cukru ani węglowodanów, ale niszczą cię na inne sposoby – zaburzają trawienie i bakterie jelitowe, powodując trudniej ci schudnąć. Wykazano również, że zakłócają układ nerwowy myszy, [2] [3] ), więc to możliwe Będę tęsknić za korzyściami płynącymi z keto.

Nie jest łatwo znaleźć sproszkowaną śmietankę ketonową, która ma wysokiej jakości, naturalny słodzik o niskiej zawartości węglowodanów. Toksyczne materiały są tańsze w użyciu na dużą skalę.

Producenci używają niskiej jakości tłuszczów w śmietance do kawy keto

Tłuszcz w śmietance ketonowej zazwyczaj pochodzi ze sproszkowanej ciężkiej śmietany, która może powodować stan zapalny, lub sproszkowanego oleju MCT, który może pochodzić z wątpliwych źródeł, takich jak olej palmowy lub zawierać toksyczne rozpuszczalniki chemiczne jak heksan.

Jeśli kiedykolwiek używałeś olejku MCT w płynie lub w proszku, być może doznałeś związanych z tym zaburzeń trawiennych. Jeśli chodzi o olej MCT w kawie, nie oszczędzaj. Wmieszaj dobre rzeczy, takie jak Kuloodporny olej Oktanowy Brain . Jest pozyskiwany z kokosów i trzykrotnie destylowany bez rozpuszczalników i chemikaliów, co oznacza, że ​​otrzymujesz najczystszy możliwy olej MCT.

Zagęszczacze, składniki przeciwzbrylające i inne dziwne dodatki

A scoop of MCT oil powder, which contains hydrolyzed MCT oil. Jeśli zeskanujesz listę składników, możesz również znaleźć składniki przeciwzbrylające, aby keto-śmietankowy wyglądał na pudrowy, świeży i pozbawiony grudek. Możesz zobaczyć dwutlenek krzemu, celulozę, włókno kukurydziane lub inne składniki wymienione jako środki przeciwzbrylające lub środki poprawiające płynność. Niektóre środki poprawiające płynność mogą podrażniać jelita, a inne nie zostały dogłębnie zbadane, więc nie wiesz, jakie mogą mieć skutki.

Firmy chcą, aby ich sproszkowane oleje MCT były kremowe i satysfakcjonujące, dlatego możesz również znaleźć zagęszczacze, takie jak guma guar lub guma ksantanowa, które mogą podrażniać wyściółkę jelit lub powodować dyskomfort trawienny u niektórych osób . Jeśli tego nie tolerujesz, poczujesz to przez wiele godzin.

Zwróć uwagę na „naturalny smak”

„Naturalny smak” to ogólny termin na składniki, które powstały w naturze – wraz z wszelkimi rozpuszczalnikami chemicznymi, które producent użył do wydobycia smaku i środkami konserwującymi, których używają, aby utrzymać dobry smak . To dużo dodatkowych rzeczy. Grupa robocza ds. Środowiska szacuje, że syntetyczne chemikalia mogą zawierać do 80 – 90 procent objętości „naturalnego smaku”. [4] Ew.

Czego używać zamiast śmietanki do kawy keto

Jeśli chcesz kawy o niskiej zawartości węglowodanów z wysokiej jakości tłuszczami na dobry początek dnia, nie szukaj dalej niż kawa kuloodporna. Utrzyma cię w pełni i skupienie na wiele godzin, a jego zrobienie jest równie wygodne, jak użycie proszku śmietanki ketonowej.

Najlepsze jest to, że masz opcje:

Morał tej historii jest taki, że zawsze czytaj etykietę przed zrujnowaniem idealnie dobrej filiżanki kawy. To jeden z tych czasów, kiedy dobrze jest być maniakiem kontroli. Jeśli robisz własną kawę keto, wiesz dokładnie, co w niej jest. Najlepszą z nich jest Kawa Kuloodporna, a jej wykonanie zajmuje mniej niż dwie minuty.

Dołącz do ponad 1 miliona fanów

Zapisz się na kuloodporną listę mailingową i otrzymuj najnowsze wiadomości i aktualizacje!