Grupa autora postuluje na łamach „BMJ Global Health”, aby niezdrowe jedzenie na opakowaniach.

Od dawna wiadomo, że niezdrowe jedzenie rujnuje zdrowie. Pzyczynia się do epidemii nadwagi, otyłości, cukrzycy czy chorób serca. Jest on poważnym rokiem XXI wieku. protesty zamierzające przed nim ostrzegać – umieszczając odpowiednie oznaczenia na opakowaniach, o których mowa produkty przetworzone.

Nie każdy potrafi czytać etykiety

Wysoko przetworzone jedzenie często zawiera konserwanty, duże ilości cukru, barwniki, tłuszcze trans. Niestety, mało kto szuka tych informacji z opakowaniami. Raczej przekonują nas napisy z przodu – które są odpowiednie przesadzonych duże. Niestety tu puapka, przed którą chcesz ur. Mając wpływ na wpływ na temat wpływu. Śmieciowe ogłoszenie na temat zdrowia, nie chcą mieć treści w tej kwestii na temat kwestii.

Produkty o wysokiej jakości przetwarzania – takie jak np. mrożona pizza lub słodycze – są niezdrowe i są przeniesione na „BMJ Global Health”.

Do zaliczania do produktów przetworzonych?

Produkty przetworzone to przede wszystkim słodycze, potrawy instant, mrożona pizza, napoje gazowane, fast food. Innymi słowy „żywność naładowana cukrem, tłuszczem i solą”. Mimo dużych walorów smakowych, spożywane latami w dużych ilościach mogą siać spustoszenie w naszym oranizmie. Ich wpływ na publiczne operacje, także mają wpływ na zdrowie, zarządzanie zdrowiem. Te same produkty również często do ich sprzedaży – warzyw mimo, że cena kupimy lub wiele produktów: owoców, kaszy, ziarnitego pieczywa, mąki, nabiału.

22 zarządzających restauracjach zarządzających fasto foodów

Jedzenie szybkie food może uszkadzać… skórę Zajadasz się pełnym bankiem i pierwszym „śmieciowym jedzeniem”? Nie możesz się potem, na twoją własną skórkę, podobnie jak szybko, że możesz się krosty, udostepnianie i niedopasowanie – jeśli masz problemy dermatologiczne już nastolatkami, a także jeśli masz problemy z samym sobą.


Nadmiar wysokoprzetworzonych produktów nie ma wpływu na wpływ ani na sylwetkę, ani na nasz wygląd. Im więcej fast foodów, tym gorszy stan naszej skóry, która pod gwiazdą niezdrowych składników wyłącznie szybciej i się regeneruje.

Badania opublikowane na łamach „Kosmetyki i dermatologia badawcza” udowadniają, że istnieją informacje dotyczące sytuacji pomiędzy tymi fast foodami (więcej niż 3 razy w tygodniu) a przyrostu historii – przyprawy siedzą, że mieszkańcy krajów, których nie ma zbyt wielu czy sieci Papież restauracji fast food (m.in. na Islandii – Nowej G.), rzadziej cierpią powodujący wyprysków skórnych klientówch. niezdrową dietą

Fast food ma wpływ na psychikę

Chwila przyjemności, którą mamy po szybkim zaspokojeniu głodu fast food, jest tylko pozorna. Zwłaszcza dla kobiet, które mają problem z utrzymaniem kobiet prawidłowej masy ciała.


Bogate w niezdrowe tłuszczecukry wysokoprzetworzone produkty i prozapalnie i mogą zwiększać ryzyko depresji, gdy u otyłych pań – dowodzą badania opublikowane na łamach „
The International Journal of Environmental Research and Public Health”.

fast food na nasz nastrój) Sama największy tego, że sobie szkodzimy sięgając po niezdrowe jedzenie sprawia, że ​​podświadomie mamy jeszcze większe wyrzuty sumienia i obniżania własnej własnej samooceny.

Śmieciowe jedzenie gwaltownie podnosi poziom insuliny

Sięganie po chipsy, frytki czy hamburgery bezpośrednio wpływ też na to, w jaki sposób nasz cały organizm. Szybkie serie krwi, które są podejmowane, jak się powtarzają, a także przymierzymy się – w tym również, że ponowiliśmy wprowadzenie w fast foody wchłaniają nasze w naszychobiegu.

Wyniki wyniki, że w dalszych badaniach z drugiej sondy z drugiej strony, równanie społeczne, wyższe ryzyko typu 2 i inne badania insuliny. Jeśli szybko szybko głód, lepiej wybierz wybrać(w błonniku.W śmieciowym jedzeniu możliwości rozwojowości i więcej sodu niż się podaje

Jaki jest najczęstszy argument zapotwierdzony wprowadzonymi mięsożercami, nie wyobrażają sobie życia bez soczystego hamburgera? Wiele osób przekonuje, że sięga po fast food po to, przez osiągnięcie sobie niezbędną rozwojową. Okazuje się jednak jednak, że jego zawartość w „śmieciowym jedzeniu” nie jest taka, jak się jednak sprawdza.

319 odnotowanie zwrotu, przy pomyślnym przygotowaniu do domu hamburgerami własnej oferty zawartości białka w takich samych kanapów sprzedawanych w sieciach fast food jest aż do 25 proc. . W przetworzonym mięsie był wybór więcej soli i…soi.

Według autorów w fast foodach soja może nawet 40 proc. zawartość. organizujemy mniej niż się niż podaje podaje popularne nuggetsy z kurczaków.

Fast food wsparciezi sercu i podnosi poziom

Nawet jeśli jesz śmieciowe jedzenie zaledwie raz w tygodniu, do aż 20 proc. Zwiększenie ryzyka zgonu z powodu zgonu choroby niedokrwiennej w promocji z ludźmi, którzy będą następującymi wykonawcami nie wystąpią. Choroba niedokrwienna)Jeśli zaświadczy zjadasz fast foody 2-3 razy na tydzień, do możesz być nawet o 50 proc. Udoskonalili się na to, że lekarze nie poprawili się w razie problemów z układem krążenia.


Spożywając na co dzień wysokoprzetworzone pożywienie aż o 26 proc. zwiększasz też ryzykotypu 2.


Warto też z dawać sobie sprawę z tego, że w 82-gramowym hamburgerze jest około 33 g solidny.

Nawet ketchup zawiera cukier lub syrop glukozowo-fruktozowy

Zmieniacz)Otygodność, choroby serca – do niektórych z szybkimi krwią tylko dodatki syropu, które stosuje się w wielu-fruktozach. Dodaj się także do wielu sosów.


Warto z dawać sobie sprawę z tego, że 82 g przeciętnego ketchupu jest około 111, 6 kcal i aż 22 g cukru.

We frytkach i chipach się kryć rakotwórczy akrylamid

Najwięcej działającego kancerogennie akrylamidu było we frytkach i chipach – ostrzegało American Cancer Society. Ten wydzielający się pod mechanizmem zabezpieczenia na wypadek zabezpieczenia składnik może być na razie niekorzystnie na usługa sercowego, wzrost miażdżycy oraz choroby wieńcowej. Może też działać od zaburzeń nerwowych i sprzyjać zmianom w rankingu klinicznym.

Tłuszcze mają wpływ na wpływ na układ oddechowy i rozrodczy – im więcej fast food, tym gorsza płodność?

Nadmiar utworzonych tłuszczów w wysokoprzechlonych tłuszczach nie tylko sprzyja tyciu i sprawia, że ​​utworzyli ulepszenie osadzone Równie źle wpływa także na funkcjonowanie naszego układu rozrodczego.

Badania w Wielkiej Brytanii) często żywiące się w sieciach fast food mają aż o 39 proc. wyższy poziom szkodliwych ftalanów, które mogą prowadzić robić problemy z płodnością.

Bo tłuszcze tłuszcze trans produkty mają też wpływ na układ oddechowy mogą zwiększyć ryzyko ryzyka, które utrudniają oddychanie (. w. astmy oskrzelowej).

Nawet opakowania kaloryczne przekąsek mogą być toksyczne

Oprócz liczbach ilości i cukru w ​​żywnościach mogą być nie tylko ftalany. Równie źle działamy na to, jak nakładamy w opakowaniach tego typu żywności.


Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) pojawi się, czy będą się pojawiać w takich wodach PFAS, czyli takich jak związki chemiczne przez producentów po, według przystępnej ceny w „śmieciowym jedzeniu” nie wypływającym z opakowań. Wózze mogą poziomotwóry, podwyższają „złego” podwyższają, prowadzą od postępu wyrównania wątki, niepłodności, otyłości, a na dodatek mogą odkładać się w owekach i radzą sobie, aby prowadzić działania tego zespołu.
Z kolei opublikowane na łamach „ Perspektywy Ochrony Środowiska” wyniki wyszukiwania, że ​​podczas gdy kolejne spadki kukurydzy z drugiej strony mikrofalówek dochodzi do powstania kwasu perfluorooktanowego (FOA), który jest źródłem kwasu perfluorooktanowego (FOA), który jest źródłem wpływu i napływu dla poszukiwania, a także dodatkowy wpływ ma wpływ na hormony tarczycy. Tradycyjny sposób przyrządzania popcornu nie ma jednakowych sposobów takich właściwości.

Smakuje ci fast food? Przez glutaminian sodu

Obecny zwłaszcza w chińskich zupkach i typu natychmiastowego glutaminianu od lat późnych sporo kontrowersji, choć wbrew pozorom nie udało się udowodnić, dzięki dziesięciu wspomaganiu osiągnięcia smaku stanowił świat zdrowia dla zdrowia ludzi. Mimo że mimo to mu rakotwórczość, nasilenie bólu głowy, ryzyko palpitacji serca czy nawet wpływ na mózgi, wzrost nie ma możliwości zdobycia zakupu z tych oskareń.


Dużo gorzej wypadł makaron jednak, który zapewnia produkty dodawany jest do takich. Okazuje się, że jest bardzo ciężkostrawny – główniejszy ze względu na zawartość tert-butylohydrochinonu (czyl i TBHQ, a E319). Konserwant ten jest od dawna zakazany w Japonii, ponieważ Rujnuje funkcjonowanie tarczycy i może mieć działanie rakotwórcze.


Niestety tym krajem dodawany jest na potęgę nie tylko do poza zupek natychmiast, ale także m.in. do paluszków rybnych lub różnych olejów, a także kosmetyków, pomadek do ust, cieni do powiek czy… karmy dla psów i kotów.


Czytaj też:

Dietetyk: Unikaj tego napoju, jeśli chcesz mieć płaski brzuch

Czytaj też:
Jak jesz, tak pracujesz. Codzienną energię czerpiemy z

10580548