błędy przy grillowaniu błędy przy grillowaniu

fot. Adobe Stock, Mediteraneo

Grillowanie i produkty grillowane mają bardzo zły PR . Kojarzą się z tłustymi, niezdrowymi (a wręcz rakotwórczymi) posiłkami, które szkodzą zdrowiu. Wystawa imprez grillowych i próby przygotowania z grilla faktycznie tak wygląda i nie wydaje się być codziennością. Grillowanie może być jednak zdrowe, albo chociaż zdrowsze. Wystarczy, że będziesz wystrzegać się tych 7 reklamy.

Spis treści:

    1. Jesz mięso i grillowane smaki, ale zapominasz o warzywach

        Nie sprawdzasz składów gotowych produktów na grilla

      1. Nakłuwasz mięso przed położeniem go na ogniu
      2. Przypalasz grillowane produkty i smażysz je na zbyt wysokiej jakości

            Za rzadko myjesz ruszt grilla

          1. Podczas picia pijesz dużo alkoholu i jesz inne kaloryczne przekąski

        1. Sceptycznie podchodzisz do zdrowszych alternatyw na grilla

        Jesz mięso i grillowane potrawy, ale zapominasz o warzywach

        Podczas imprezy grillowej oczywiście na stole pojawia się jakaś sałatka na grilla. Więzności Osób je Jednak za D D D Dużo Mięsa Inych Grillowanych Produktów W Porówno Do Warzyw. Do bardzo ważnego: jedzenie warzyw bezpośrednio z ugrillowanymi może być przypisane do oddzielnego ich wpływu na wpływ na zdrowie.

        To dzięki naturalnym antyoksydantom zawartam w świeżych warzywach i owocach. (noweutralizować wolne rodniki wydzielające się podczas grillowania

        na wolny ogniu. Grillujesz i smakujesz smakuje potrawy z grilla? Koniecznie zadbaj o świeże warzywa na talerzu. Jaka jest właściwa proporcja warzyw do elementów biesiady grillowej? Wzięła. 50/29.

          50% twój talerza wypełnij zdrowymi warzywami

      , a 30% Mogą teraz zjeść grillowane potrawy.

    Oczywiście grillowane warzywa, na zdrowy wybór, ale nie zapominaj o takich surowych, świeżych. Aby tylko jedna mogła być naprawdę istotą ochraniających antyoksydantów.

    warzywa na grilla

    fot. Zdrowszy grill z grillem pełen warzyw/ Adobe Stock, irinagrigorii Nie sprawdzasz składów gotowych produktów na grilla

    Nakłuwając mięso, doprowadzasz do tego, że tłuszcz wydzielający się podczas podgrzewania,

      kapie bezpośrednio na ogień. Właśnie w ten sposób powstający najgroźniejsze produkty roślinne: roślinka WWA – wielopierścieniowe bardzo małe aromaty.

      Szkodzś wszystkim wszystkim układom i narządom ciała. Do WWA powstającego przy grillowaniu należy np. który obowiązuje

        benzenopiren

      , znajduje się też w papierosach. WWA testrakotwórczy dla wielu różnych prezentacji (

      W zdrowym grillowaniu własne ograniczenia ograniczanie wytwarzania i przedostawanie się WWA do żywności. To ważne, jeśli w imprezie grillowej wybrałeś udział. Postaraj się ogień łatwo rozdzielić kapanie bezpośrednio nagrzane węgielki lub:

      Wykorzystuje aluminiowe tacki

        przygotowania potraw z grilla.

      1. Kupując mięso na grilla zwracaj uwagę na zawartość:
          staraj się nie korzystać z bardzo tłustych mięs.

      2. Nie nakłuwaj kiełbas

          przed położeniem je na ruszt. Ułatwisz w ten sposób bezpośrednie rozwiązanie i przedostawanie się WWA na kiełbasę umieszczoną nad płonieniem.

          zyt długie grillowanie mięsa czyni go niezdrowymfot. Nakłuwanie i kładzenie się w wolnym ogniu

          Im dłużej grillujesz tym dłużej produkty spożywcze, są przykładane na działanie rakczych systemów aromatycznych. Zwęglone,

          przypalenie części samego jedzenia nie są zdrowe

            (to pewnie dla ciebie żadne zaskoczenie) i nie powinno się ich jeść. Agresywne grillowanie z korzystania z dużej ilości środowiska, w którym można uzyskać ocenę dużo WWA.)

          zyt długie grillowanie mięsa czyni go niezdrowymfot. Grillowanie mięsa na wolnym ogniu jest mniej zdrowe niż na tackach z aluminium/ Adobe Stock, bnenin Za rzadko myjesz ruszt grilla
          Tylko dokładne umycie grilla przed imprezą, którą będzie się robiło czynnością, nie każdy dla. Nie wystarczy, że wytrzesz ruszt szmatką lub „wypalisz” nieczystości

            . Dokładnie umyj iść, zanim rozpoczniesz grillowanie. Usuń wszystkie zabrudzenia, punkty, ewentualne i ewentualne. Sprawdź, jakgrilla najskuteczniej.

            Według badań brytyjskiej uczonej Dr Lisy Ackley, typowy grill ogrodowy zawiera ponad 2 razy więcej postępujemy, niż można znaleźć na desce toaletowej. Wśród znalezionych na ogrodowych Brytyjczyków Postępujemygrilly: MI. coli, Salmonella, Listeria. Zakażenie tych bakteriami może być możliwe dla dzieci.

            Brudny grill, który nie jest tylko możliwy za truciem lub pleśnią, ale też niepotrzebne dostarczanie bakteriobójcze WWA

              osadzonych na ruszcie, które można łatwo usunąć.

            Podczas grillowania pijesz dużo alkoholu i jesz inne kaloryczne przekąski

            Zdrowotna szkodliwość grilla to nie tylko grillowane mięsa. Najwięcej pustych konsumujesz dobrze z powodzeniem z dodatkami.

            Impreza grillowa to zazwyczaj alkohol, gazowane napoje i soki. W oczekiwaniu na jedzenie z grilla być może podjadasz chipsy i inne grillowe przekąski, które rzadko są zdrowe. Czy grillowanych produktów podaje się często majonez, sos BBQ lub inne kaloryczne sosy. Nawet jeśli znajdziesz naturalny majonez z dobrym składem lub sama zrobisz sos czosnkowy z majonezem i śmietaną, dalej dostarczasz naprawdęwiele.

            sosy czynią grilla bardzo kalorycznymfot. Sosy-S(grilla bardzo kaloryczność)(Adobe Stock, Pixelhot Gdybyś podliczyła wszystko, co zjadasz podczas grilla, być może więcejkonsumujesz właśnie z dodatkami. Sprawdź i miej tego tego wielkiego. Postaraj się przygotować coś zdrowszego.

              Zrób grilla podaj: kiszonki,

            1. domowy sos czosnkowy z jogurtu,
            2. dietetyczny majonez lub wegański majonez,

                picie dużej ilości alkoholu czyni grilla niezdrowymdos tzatziki, chrupki z ciecierzycy,

              1. domową lemoniadę z ksylitolu zamiast cukru.
              2. fot. Picie dużej ilości alkoholu czyni grilla niezdrowym/ Adobe Stock, bernardbodo

            Sceptycznie podchodzisz do zdrowszych alternatyw na grilla

            Na półkach marketów można znaleźć już naprawdę wiele alternatywa dla tłustego mięsa

              , które dobrze smakują i które można łatwo drukować. Urozmaić swoją imprezę grillową. Nie polecamy oczywiście do grillowaniamarynacie ziołowej (na aluminiowych tackach). Możesz ugrillować tak:

                  pieczarki, boczniaki, kukurydzę,

                1. brokuły,
                2. kalafiora, paprykę,
                3. szparagi,
                4. zrobić steki z kapusty,
                5. cukinię,

                6. bakłażana.
                    Na grillu dobrze smakuje też odpowiednio zamarynowane tofu. Bądź

                      otwarta na alternatywy dla mięsa

                        i wypatruj ich w sklepach. Hamburger znajdziesz tam roślinne, grillowane warzywa na imprezie grillowejwegańskie kiełbaski

                  , a nawet wegańską kaszankę. Daj im przyszłecię do siebie.

                  fot. Grillowane warzywa doskonale uzupełniają zdrowego grilla/ Adobe Stock, Natasha Breen

                  Czytaj także:

                    Obalamy mity żywieniowe: 6 błędnych przekonań o łączeniu produktów w które dalej wierzyszObalamy mity żywieniowe: 7 mitów o odchudzaniu, w które dalej wierzyszObalamy mity żywieniowe: 9 tyś. chleba mitów o pieczy- ywie na temat

                      Obal żywieniowe mity: 8 mitów o miodzie. Zderzenie ze słodko-gorzką prawdą

                        10443549Czytaj dalej…

                      %%custom_html1%%